De eerste stadsbank van circulair beton in Rotterdam!

Het Rotterdamse Vroesenpark is een heel bijzonder bankje rijker. Het meubel is gemaakt van oud beton (afvalcontainers!) uit Rotterdam en hout van oude stadsbanken. De gemeente Rotterdam onthulde afgelopen donderdag 26 september de circulaire bank samen met de Rotterdamse kinderen. 

De gemeente wil van het Vroesenpark een plek maken voor toekomstige circulaire initiatieven in de stad. In het park stond al een bak waarin planten groeien op koffiedik dat afkomstig is uit de Rotterdamse gemeentekantoren.

Samenwerken in dergelijke processen is belangrijk. Het beton is namelijk ‘gecrushed’ bij de firma Rutte, gegoten bij Tomaello. Van Dijk Maasland zorgde voor het plaatsen van de innovatieve bank. Voor het hout is er intensief overleg geweest met houtdeskundigen en de stadswerf. De buurt heeft ook bijgedragen aan het ontwerp. Kinderen en bezoekers van het park maakten tekeningen over onder andere buitenspelen, parken en afval. Een compilatie van deze afbeeldingen is in het circulaire beton gedrukt. Ook verzorgde Stichting Flagen allerlei workshops "gedichten": bij BSO de Pierenwaaier, in Laurens Blijdorp en voor de bezoekers van het park. Een aantal van deze gedichten staan in de houten zittingen.


De bank staat op het paadje achter het Vroesenpaviljoen.
De circulaire bank is een project in opdracht van Gemeente Rotterdam en Rotterdam Circulair.

De eerste stadsbank van circulair beton in Rotterdam!

Andere activiteiten

© 2024 - Jan van Dorp

Crealisatie door The MindOffice