Kunst expositie Geuzenmaand 2020 Vlaardingen

Vanwege het corona-virus is de tentoonstelling niet meer toegankelijk. We vinden dit heel jammer, zeker na de enthousiaste reacties van de eerste week. We werken hard aan een overzichtsfilm. Gelukkig gaat de expositie op reis naar Delft. Voor meer informatie klik hier


Graag nodig ik jullie uit voor de opening van de kunst-expositie 'Den Juisten Tijd. In het kader van de Geuzenmaand in Vlaardingen. De opening voert ons langs de 3 locaties van de tentoonstelling. Ik ben met heel veel genoegen curator van deze tentoonstelling. 

15.00:  Grote Kerk, Vlaardingen (Markt 63), inloop
15.45:  Korte inleiding, woord van welkom
16.00:  vertrek naar Museum Vlaardingen
16.00:  Museum Vlaardingen, (Westhavenkade 54) inloop
16.30:  officiele opening, Kathleen Ferrier, voorzitter Stichting Geuzenpenning
17.00:  vertrek naar Kade40
17.00:  Kade40 (Westhavenkade 40), inloop
17.30;  openingspoezie Marijn Dekker 'den juisten tijd"
de locaties zijn op een paar minuten loopafstand van elkaar. 


Thema ‘Den Juisten Tijd’
Het conceptuele thema voor de Geuzenmaand expositie 2020  is "den juisten tijd", een onderdeel van de tekst die op de muur rond het welbekende beeld van Leen Droppert staat. "verzet tegen den vijand geschiedt steeds op den juisten tijd". Het beeld staat voor de Grote Kerk. 

Tijd om door te geven, tijd om te verbinden
Nederland viert in 2020 het 75 jarig jubileum van vrijheid. Omdat het belangrijk is dat vrijheid en het besef daarvan doorgegeven worden aan volgende generaties is er rekening gehouden met de leeftijd van de kunstenaars - variërend van 20 tot 80 jaar. In verbondenheid met dit bijzondere jaar zijn er kunstenaars uit Engeland, Amerika, Canada, Polen, Duitsland en Japan uitgenodigd.

Kunst expositie Geuzenmaand 2020 Vlaardingen

Andere activiteiten

© 2023 - Jan van Dorp

Crealisatie door The MindOffice